<span class='bold'>Drus Maestro 100 RCH € 3.800,- nieuw</span><br /><p>Dru gashaard met ontspiegeld glas glasmaat 66 hoog en 1 meter breed</p>
 
         
Barbas DRU NORDIC-FIRE STOVAX Dovre
       
FABER SAEY Charnwood Barbas
 

Houtkachels

Er is een rijke keuze aan modellen voor ieders smaak en interieur. Zo zijn er bijvoorbeeld kachels die geschikt zijn voor houtblokken van 60cm en toestellen met een zijvuldeur of verstelbare pootjes. Ook kan u kiezen voor een bovenaansluiting of een achteraansluiting. Sommige kachels hebben een schudrooster zodat u de as in de aslade kan opvangen en makkelijk kan verwijderen.

 

Voordelen van een houtkachel zijn:

  • Hoogwaardig gietijzer blijft een ideale warmte geleider en zorgt gecombineerd met andere materialen voor een frisse eigentijdse uitstraling.
  • De nieuwste generatie kachels is voorzien van een uniek dubbel verbrandingsysteem. De primaire lucht komt zowel boven (1) als onder (2) de verbrandingskamer binnen en creëert eerst een luchtgordijn waardoor het glas schoon blijft en u optimaal van het vlammen spel kunt genieten.
 
  • De achterzijde laat extra secundaire lucht toe (3) die eerst wordt verwarmd en vervolgens via een vlamplaat in de kamer wordt geleid. Hierdoor ontstaat er een secundaire verbranding waardoor de niet volledig verbrande rookgassen alsnog worden verbrand. (afbeelding)

 

Resultaat: een hoger warmterendement en een vollediger en milieuvriendelijker verbranding.

Ook is het belangrijk dat u de goede kachel met het juiste rendement uitkiest. Kiest u bijvoorbeeld voor een te grote kachel, dan zal deze dikwijls op een te laag verbrandingsregime functioneren hetgeen resulteert in een onvolledige verbranding. Zoiets is slecht voor uw schoorsteen (verhoogd risico op schouwbrand door roetcondensatie) en het milieu (onverbrande rookgassen in de atmosfeer).

 

Belangrijke punten voordat u een kachel koopt zijn:

  • De meeste houtkachels hebben een rookkanaal met een diameter van 12,5 cm tot 15cm nodig. Bovendien is het belangrijk dat uw schoorsteen niet lek is en een goede trek heeft. Wij kunnen uw rookkanaal na laten kijken en overleggen over de mogelijke oplossing indien er problemen zijn.
  • Meet uw kamer op: de hoogte, breedte en lengte. Wij kunnen dan voor u berekenen hoeveel KW uw kachel mag zijn, want een te grote kachel kan evenveel problemen geven als een te kleine kachel.
  • Denk om uw vloer, een kachel die op een brandbare ondergrond komt te staan moet op een vloerplaat van ijzer, steen of glas geplaatst worden.
  • De kachel moet goedgekeurd zijn.