<span class='bold'>Drus Maestro 100 RCH € 3.800,- nieuw</span><br /><p>Dru gashaard met ontspiegeld glas glasmaat 66 hoog en 1 meter breed</p>
 
OPEN SYSTEMEN GESLOTEN SYSTEMEN      
Bako Open gashaarden FABER DRU M-Design BELL FIRE
GESLOTEN SYSTEMEN INZET SYSTEMEN LOSSE GASTOESTELLEN    
KALFIRE GAS Bell-fire DRU FABER Dovre
LOSSE GASTOESTELLEN
Stovax
 

Gas

Ook wanneer u kiest voor het gemak van een gashaard kunnen wij uitstekend van dienst zijn. Het gemak zal u aanspreken; met een druk op de knop heeft u binnen 20 seconden een gelijkmatig en beheersbaar vuur met naar wens een hoog of laag vlammenspel. Moet u weg? U hoeft alleen de gastoevoer dicht te draaien en u kunt met een gerust hart weggaan.

 

DE GAS GESLOTEN VERBRANDING

Een eenvoudige oplossing is te kiezen voor een toestel met gesloten verbranding. Bij gesloten verbranding wordt de voor de verbranding benodigde zuurstof direct van buiten gehaald. De rookgassen gaan via dezelfde pijp naar buiten. Er word namelijk gebruik gemaakt van een gecombineerde aan- en afvoerbuis (concentrisch kanaal). Meestal heeft de buis een diameter van circa 15cm. In deze buis zit dan een 2e buis van

 

10cm. Via de binnenste buis worden de rookgassen afgevoerd en via de buitenste buis wordt de zuurstof aangevoerd. Een groot voordeel is ook dat de buis direct door de gevel naar buiten kan. Je hoeft dus niet persé dwars door het huis het dak door. Een schoorsteen is dus niet nodig.

Inmiddels is er een ruim aanbod in dit type apparaten en is er dus altijd wel één te vinden die qua installatie en ontwerp aansluit bij uw wensen. Ook geven de meeste apparaten een goed rendement en zijn ze dus niet alleen mooi maar ook nog eens efficiënt. Heel belangrijk om te weten dat deze apparaten altijd voorzien zijn van een glasruit. Toevoer regelt u eenvoudig met een draaiknop op het bijgeleverde regelblok.

 

 

OPEN VERBRANDING

Een conventionele openhaard of kachel op gas werkt volgens het systeem van open verbanding. Dat wil zeggen dat de voor de verbranding benodigde zuurstof direct uit de ruimte wordt gehaald waarin de kachel is geplaatst. De rookgassen gaan via de schoorsteen of een rookkanaal naar buiten. In woningen met mechanische ventilatie of met een open keuken met sterke afzuiging is het niet toegestaan om dergelijke toestellen te plaatsen zonder het nemen van speciale maatregelen. Wilt u toch een open verbranding dan zult u van buiten de woning een speciale buis moeten aanbrengen voor de aanvoer van verse lucht. Meestal wordt deze via de kruipruimte met de buitenlucht verbonden. De diameter van deze buis zal snel 15cm moeten bedragen. Daarnaast is er voor een open toestel altijd een schoorsteen of rookkanaal noodzakelijk.